V4 projekt a gyermekek digitális társadalmáért

A Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület a Institut neformalneho vzdelavania (Institute of non-formal education), Národní centrum bezpečnějšího internetu (National Safer Internet Centre) and Stowarzyszenie Młodych Dziennikarzy “Polis” (Young Journalists’ Association ‘Polis’) közreműködésével küzd a gyermekek digitális térben való érvényesüléséért.

A projekt célja, hogy a gyermekek érettségüknek és koruknak megfelelően kellő teret kapjanak a véleménynyilvánításra. A tréningek alkalmával a fiataloknak lehetőségük nyílik ajánlásokkal hozzájárulni az őket érintő kérdések döntéshozatali folyamataihoz egyénileg vagy csoportosan, Kiemelt szerepet kapnak az internetes stratégiák és a gyermekek részvételének kérdése a politikaalkotás folyamatában, miközben fókuszba kerül a gyermekek meghallgatáshoz való joga is.

A fiataloknak lehetőségük nyílik részt venni a V4 országok közös konzultációján. A különböző háttérrel rendelkező fiatalok nézeteik közelítésével kreatív, innovatív és progresszív ajánlásokat fogalmaznak meg a döntéshozók számára.

Célcsoportok

A projektben 80 12-18 év közötti fiatal vett részt, akik szülői hozzájárulás mellett maguk jelentkeztek a részvételre. A közösségi média felületeit használva a projekt során közel 3000 embert szólítottak meg.

Megszakítás