``A gyermek a jövőnek ígéret, számunkra kötelesség.``
+36 30 943 8953
titkar@hopeforchildren.hu

Rólunk

TÖRTÉNETÜNK

REMÉNYT A GYERMEKEKNEK KÖZHASZNÚ EGYESÜLET

A Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület célja az ENSZ Gyermekjogi Egyezményében foglalt gyermeki jogok érvényesülésének elősegítése és védelme. Az Egyesület működése során kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a gyermekjogok nem a nagykorúakat megillető alapjogok degradált megfelelői, hanem a gyermekek életkorából, testi, szellemi adottságaiból következő sajátos helyzet szerinti különös jogok.

screen

Az Egyesület közvetítő szerepet tölt be a vállalati szféra, a közép-és felsőoktatási intézmények és a társadalom valamint a szükséghelyzetben lévő gyerekek, fiatalok és családjaik között, melynek célja a pénz-és tárgyi adományok eljuttatása a megfelelő helyekre, emellett az önkéntes és szakmai humán erőforrás koordinációja. Munkánk során nem csak az állami gondoskodásban, szem előtt lévő hátrányos helyzetű gyerekeket és családokat támogatjuk, de kiemelt figyelmet fordítunk a látens esetekre is.

Az intézményközi együttműködéseknek köszönhetően az Egyesület koordinátorként lép fel és szervezett programok keretében felszívja az önkénteseket, szakmai gyakornokokat és fiatal szakembereket akik érdeklődést mutatnak a gyermekvédelem iránt. A fiataloknak lehetőségük van már futó projektekbe bekapcsolódni, de saját projekteket és háttérkutatásokat is indíthatnak, utóbbi esetében a szervezet teljes szakmai támogatása és az interdiszciplináris környezet inspiráló hatása mellett.

KÜLDETÉSÜNK

A GYERMEK A JÖVŐNEK ÍGÉRET, SZÁMUNKRA KÖTELESSÉG.
A Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület célja, hogy …

… az ENSZ Gyermekjogi Egyezményében foglalt gyermeki jogok érvényesülését elősegítse és védelmezze.

  • Számunkra a gyermek az első
  • Minőségi oktatást hívunk életre
  • Őszinte és nyitott társadalmat teremtünk

TEVÉKENYSÉGEINK

AMIKKEL ELÉRJÜK CÉLJAINKAT

AKIK VELÜNK DOLGOZNAK

TAPASZTALT CSAPAT, NAGYSZERŰ KÖZÖSSÉG

Együtt bizalmi kapcsolatok kiépítésén és fenntartásán dolgozunk a gyermekek és a családok érdekében.

ÉRTÉKEINK

A SZERVEZET ALAPELVEI

A Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesületnél értékeinket és alapelveinket szigorúan vesszük. Értékeink és alapelveink a szó szoros értelmében a szervezet etoszának és kultúrájának középpontjában állnak, és meghatározzák, hogy közösségünk tagjai hogyan tudnak hozzájárulni céljaink sikeréhez.

  • Őszinteség & Tisztelet

  • Felelősség & Csapatmunka

  • Befogadás & Szórakozás

amit másokmondanakrólunk

PARTNEREINK VÉLEMÉNYE TEVÉKENYSÉGÜNKRŐL
         A Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület támogatásának köszönhetően tizenegy év kihagyás után ismét megrendezésre kerülhetett a Kárpátaljai Nyári Egyetem, amely 2019 augusztusában több mint száz a Kárpát-medence különböző szegleteiből érkező fiatalnak jelentett felejthetetlen élményt. ” (A Momentum Doctorandus és a Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetségének csapata)
Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetsége, Momentum Doctorandus

Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetsége, Momentum Doctorandus

      Mindig öröm számomra azt látni, ha egy magyar szervezet aktívan lép fel a nemzetközi színtéren, és külön élmény azt megtapasztalni, ha ez a szervezet új szemlélettel, a sport társadalmi szerepének hangsúlyozásával, az oktatás és sport szinergiái kiaknázásának igényét hirdeti meg. Éppen ezért
jelentős mérföldkő, hogy immár magyarul is megjelenik az a kézikönyv, amelynek létrehozatalában a Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület és szakértői elévülhetetlen érdemeket szereztek, és amely igen fontos lehet a sport általi tanulás koncepciójának hazai megismertetése, elterjesztése
érdekében. “
Balogh Gábor, elnök Magyar Diáksport Szövetség

Balogh Gábor, elnök Magyar Diáksport Szövetség

Jogászként óriási megtiszteltetés számomra, hogy a Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület Gyermekjogi Jószolgálati Nagykövete lehetek és ezáltal részt vehetek a gyermekjogok védelmében és támogatásában, ami minden gyermeket megillet. A gyermek a jövőnek ígéret, számomra kötelesség! “

Dr. Zimány Linda

Dr. Zimány Linda

jogász
Megszakítás