Böngésző képzés Pécsett

2017. július 1-2- án került megrendezésre a Böngésző képzés éves roadshowjának első állomása Pécsett, a Hotel Millenium festői környezetében.

A „Szelíd szavakkal a gyűlölet ellen – Online gyűlöletbeszéd elleni nemf ormális nevelési program kidolgozása fiatalok és oktatási szakemberek számára” a Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület és a Szubjektív Értékek Alapítvány konzorciumban megvalósuló képzés, melynek 2017-es továbbfutását a Council of Europe támogatja.

A képzésfolyam első állomásán 15 résztvevő bővítette ismereteit az online gyűlöletbeszéd elleni ismeretek terén. A két napos képzésen a klasszikus frontális oktatási elemek és a nem formális tréning gyakorlatok egyaránt segítették az ismeretek minél pontosabb és élhetőbb átadását.

Előtérbe került a digitális írástudás, a biztonságos internethasználat, az online etika, a tolerancia, az empátia és a szolidaritás kialakulását segítő lehetőségek tárgyalása és alkalmazása.

A képzés résztvevőinek értékeléséből kitűnik, hogy már a fiatalokkal foglalkozó szakemberek körében is erősödni látszik a gyakorlati ismeretekre való fókuszálás, egyre kedveltebbek a nem formális elemek a hagyományos módszerekkel szemben.

A visszajelzések során pozitívan emelték ki a tanulni vágyók a felsorakoztatott perspektívák széles spektrumát, a képzők lelkesedését és hitelességét.

 

[:]

Megszakítás