Partner szervezetek bemutatása – Bulgarian Sports Development Association

Az elmúlt években a Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület több ízben dolgozott már a bolgár partnerrel, így elég rálátása volt a projekt csapatnak arra, milyen munkát végez a szófiai csapat, több nemzetközi projektet valósítottak meg, és jelenleg is több aktív projektjük fut. Így nem véletlen kerültek be a partnerek közé. Mit lehet tudni a bolgárokról?

A Bulgarian Sports Development Associaton egy 2010-ben alakult non-profit szervezet, amely a helyi sportkultúra fejlesztését tűzte ki fő céljául. A szervezeti fiatal szakemberei kellően motiváltak és kreatívak ahhoz, hogy céljukat elérve megszólítsák a bolgár közösséget. Az egyesület tagjai önkéntesen csatlakoznak, ki idővel, ötlettel, energiával és kreativitással, ki anyag forrással járul hozzá a szervezet működéséhez. Munkatársaik között nem csak sport, média szakemberek, pedagógusok, marketing szakemberek és más területek kiválóságai állnak.

Rendezvénynaptárukban rendre olyan programok szerepelnek, melynek középpontjában a nemzetközi tapasztalatcsere és kapcsolatépítés valamint az aktív állampolgárságra nevelés áll. Eszméjük szerint a sportnak a fiatalok életének szerves részévé kell válniuk, hogy motiváltak, figyelmesek és becsületesek legyenek. A sport általi prevenció is szerepel programjukban, hiszik, hogy a mozgás olyan közösséget kovácsol, ahol nincs helye erőszaknak, diszkriminációnak vagy bárminemű függőségnek.

Az egyesület 2016 folyamán aktívan részt vett több Erasmus+ pályázatban is, mint partnerszervezet, közülük is kiemelendő a European Everyday of Sport projekt, melynek megvalósítása még most is folyamatban van. A projektet egyesületünk és számos külföldi, köztük V4-es ország részvételével valósította meg. A partnerszervezetek egymástól tanulva állították össze jó gyakorlataikat, hogy azok egy mindenki számára elérhető webes felületen a fiatalokkal foglalkozó szakemberek sport általi nevelési tevékenységét segítsék. Projektdokumentációban szerzett tapasztalatuk jelentős, mind a social media területén, mind a hagyományos felületeken.

Weboldal: http://en.bulsport.bg/

Megszakítás