Milyen készségeket fejleszt a sport?

Melyek azok a készségek, amelyek hasznosak a sport és a mindennapi élet területén is? A teljesség igénye nélkül sorra vennénk néhányat. Ez a kérdés felmerült a projekt tervezésének idején is, mint az egyik alapköve a sport általi nevelés alapjának, magának a sportnak.

Vannak készségek, amiket meg lehet tanulni az iskolapadban. A belső motiváció, hogy akkor is menj előre és ne add fel, amikor a dolgok nem úgy alakulnak megtanulhatók egy könyv fölött is, de a sport területén a kitartásnak nagy szerepe van. A hajnali edzések és vesztes játékok után megőrizni a kitartást és a hitet nehéz. De a csapat vagy az edzők segítségével ez a készség fejleszthető és az iskolában, vagy a munkában is alkalmazható.

Az önreflexió, saját magunk értékelése és fejlesztése a sporteredmények szempontjából kiemelten fontos, viszont ez az készség, amely a sport általi nevelés és a nem formális oktatás egyik alapköve is egyben. Mind a sportban, mind az oktatásban a vezető, facilitátor szerepe fontos, végig tudnak vezetni az önreflexió útján. A szakmai vezetők számos sport általi képzésen részt vettek és tanultak, hogy minél szakszerűbben segíthessék a készségek kibontakoztatását.

Megszakítás