1. mérföldkő

A több hónapig vagy 1-2 évig tartó projektek az egyesületek és alapítványok munkájában nagyszabású programoknak tekinthetők. Megalapozásukra és a felkészülésre megfelelő mennyiségű időt kell szánni a munkatársaknak és önkénteseknek. A projektgazdák és a partnerek a tervezés során a program időtervébe beépítenek mérföldköveket, amelyek lehetőséget adnak a számvetésre, visszatekintési pontok az elmúlt hónapok munkájára, összegzésül és gyakran tanulságul szolgálnak a további munkát illetően.

Az első mérföldkövet a felkészülés lezárásának tekintjük, a partner szervezetekkel a kick off meeting után is rendszeresen tartottuk a kapcsolatot e-mailen, valamint szükség esetén skypeon egyaránt. Az első összegző (mérföldkő) tervezett időpontja előtt a szervezetek képviselői találkoztak és egy kötetlen beszélgetés során osztották meg egymással az elmúlt időszak észrevételeit. Felidéztük és összegeztük eddigi tapasztalatainkat az ifjúsági munka területén, megbeszéltük kinek miben van a legtöbb felhasználható tapasztalata, illetve a felmerülő hibalehetőségeket is sorra vettük, hogy előkerülésük esetén megfelelő választ tudjunk rájuk adni.

A tervezett kutatás megkezdődött, ennek kiértékelése a következő időszak feladata lesz. Az eredményekre alapozva könnyebb lesz szakszerűen és eredményesen megtervezni a műhelymunkákat és tanulmányutakat.

Megszakítás