III. Tanulmányút

Az EFOTT Fesztivál 110 ezres létszámával az egyik legjelentősebb fesztivál a fiatalok körében és Magyarország legnagyobb hallgatói eseménye. Azonban az EFOTT nem csak buli, hiszen a fesztivál szervezői évek óta nagy hangsúlyt fektetnek a zenei események mellett a fiatalok sport-, gasztro- és kulturális életének fellendítésére is. A projekt negyedik tanulmányútja, bár szintén erre a fesztiválra vitt minket, de egy másik oldalának, a fesztivál
nagy hagyományoknak örvendő Civil Falujának megtekintése volt a cél.
Ez a legnagyobb Civil Falu a fesztiválok rangsorában, az itt felvonuló több mint 50 civil csoport színes palettát alkotnak. Megjelennek a környezetvédelmi, ifjúsági, hallgatói, határon túli, idegen nyelvű, érdekképviseleti, és természetesen a játékkal, sporttal foglalkozó szervezetek is.
Célunk a látogatással a kapcsolatépítés, a helyszín megismerése, valamint a sport általi nevelés népszerűsítése volt. Ezen felül egy rögtönzött fórumbeszélgetést is megvalósítottunk a résztvevőink, és a sport általi nevelés iránt érdeklődő civilek, fiatalok között is.
Terveink szerint jövőre ismét ellátogatunk az EFOTT Civil Falujába, hogy tovább gyarapítsuk tudásunkat, valamint a megismert civilekkel ismét találkozhassunk, megnézzük hová fejlődtek, és folytathassuk a megkezdett beszélgetéseket.

[:]

Megszakítás