III. Tanulmányút

Az EFOTT Fesztivál 110 ezres létszámával az egyik legjelentősebb fesztivál a fiatalok körében és Magyarország legnagyobb hallgatói eseménye. Azonban az EFOTT nem csak buli, hiszen a fesztivál szervezői évek óta nagy hangsúlyt fektetnek a zenei események mellett a fiatalok sport-, gasztro- és kulturális életének fellendítésére is. A projekt résztvevői megismerhették ennek az országos szinten ismert eseménynek a háttérmunkálatait, és a szervező Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) működését.

A HÖOK a magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói önkormányzatainak demokratikus alapon szerveződő és működő országos érdekképviseleti szervezete. A HÖOK a magyar felsőoktatás átfogó fejlesztése érdekében intézményi és regionális szinten nem megoldható felsőoktatási- és ifjúságpolitikai feladatokat végez. A HÖOK
felelősséget érez a határon túli magyar hallgatókért is, valamint elősegíti a magyar hallgatóság érdekeinek érvényesítését mind hazai, mind nemzetközi téren, különös tekintettel az Európai Unió tagállamaira.
A fesztivál a sportra is nagy hangsúlyt fektet, buborékfoci, kosárlabda és strandröplabda pálya, külső edzőterem várta a látogatókat. A tanulmányút résztvevői végigjárták a sporttal foglalkozó helyeket, mini interjúkat készíthettek az éppen a játékot befejező fiatalokkal, de saját maguk is játszottak a fesztivál területén lévő sportpályán.
Ezen kívül a sport tevékenységekért felelős szervezőkkel is sokat beszélgettek a körbevezetés során. A tanulmányút végén pedig közösen vonták le a következtetéseket, és együtt találtak ki fejlesztési irányokat, hogy a sport általi tanulás is minél jobban megjelenjen a fesztiválon.

Terveink szerint jövőre ismét ellátogatunk az EFOTT-ra, hogy ezeket a fejlesztéseket, illetve a megvalósulásukat szemügyre vegyük.

Megszakítás