Az értékek átadása – Values Education Through Sport

A szakmai cikkek olvasása a projektvezetők, trainerek és projekttagok számára a szakmai tudásuk elmélyítése fontos feladat. Ennek része a külföldön megjelent releváns cikkek, kutatások ismerete és áttekintése.

Az értékek átadását a sporton keresztül történő oktatás (VETS – Values Education Through Sport) módszertanai és programjai  támogatják az aktív tanulást, kiegészítik a kognitív készségeket, és növelik a hallgatók felelősség érzetét, valamint növelik a koncentráció és a részvétel szintjét. A VETS-programok rugalmasak és erős tantárgyak közötti potenciállal rendelkeznek: megerősíthetik a meglévő tanterveket, és átvihetők a különböző tantárgyakra, ideértve a testnevelést, a polgári és erkölcsi nevelést, a táplálkozást, a biológiát, a művészetet.

Végső soron ezek a programok segítenek a diákoknak és fiataloknak az értékek iskolai környezeten kívüli átvitelében és megvalósításában azáltal, hogy bekapcsolódnak a közösségbe, megalapozott döntéseket hoznak, érzékenyek és tiszteletben tartják a többieket és a környezetet. A VETS hozzájárul az önbizalom, az aktív és egészséges életmódválasztás, valamint a jogok megértésének fejlesztéséhez, támogatva a felnőttkor függetlenségébe való finom átmenetet.

További információkat az alábbi linken, angol nyelven találnak az érdeklődők:

http://www.unesco.org/new/en/social-and-human-sciences/themes/physical-education-and-sport/values-education-through-sport/

Megszakítás