VI. Tanulmányút

A műhelymunkák tematikája a hátrányos helyzetű fiatalok esélyei a sportban, illetve a mozgásban. Csoportonként, majd összevonva tanulmányozhattak olyan gyakorlatokat, amelyek elősegítik a hátránnyal élők igényeinek való megfelelést. Ezen kívül megfogalmazhatták ötleteiket, tanácsaikat a témában.

Az elméletben megismert problémákat és lehetséges megoldásokat a tanulmányút keretein belül, kilépve a training teremből és az online vizsgálódásokból, tapasztalati útra tereltük. Mivel az Efott fesztivál kimondottan a fiatalokat célozza meg és sportolási lehetőséget is ad a résztvevőknek, így ezt a területet néztük meg két szempontból; Milyen feladatok várnak azokra, akik kerekesszékkel, illetve látássérültként érkeznek a programokra? A két szempontot figyelembe véve két részre oszlott a csoport, egyik-egyik megfigyelési témával. A feladatra 2 órát kaptak a résztvevők, ezalatt be kellett gyűjteni tapasztalataikat, illetve ötleteket kellett megfogalmazniuk, miképpen tehető elérhetővé a terület. Példaként a fesztivál közepén felállított röplabda pálya a homokos borítása miatt nem alkalmas a  kerekesszékeseknek, így egy sima talajú pálya kialakítását fontolóra lehet venni. A terepmunka után a két csoport összeült a szervező HÖOK két tagjával, akikkel megvitatták a feladat során felírt tapasztalatokat és megbeszélték mik a nehézségei a fesztivál sport lehetőségeinek elérhetővé tételével kapcsolatban.

A programok vonzóvá tétele a hátrányos helyzetű fiatalok számára kulcskérdés lehet a jövő évi fesztiválok szervezése kapcsán.

Megszakítás