VII. Tanulmányút

A Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK) egyesület rendezvényén jártunk Budapesten, ami mind a projektben résztvevő szervezetekhez, mind a témához kiválóan kapcsolódik.

A MIK célja a hazai és külhoni ifjúsági szervezetek közötti párbeszéd, és szakmai fejlesztő találkozások koordinálása, határokon átnyúló programok és rendezvények elősegítése. A partnerszervezetek külhoniak, így egy olyan ernyőszervezet és jó gyakorlataik megismerése hasznosnak bizonyult.

A közös hagyományok, a nemzetiségből adódó szokások és nyelvi változatok megtartása és ápolása kiemelt fontosságú, amiben van szerepe a mozgás általi nevelésnek, valamint a digitális jólétnek, prevenciónak is. A MIK-nek több olyan programja is fut, amiben komoly kapcsolódási pontjai vannak a projektünknek, ezekkel ismerkedtünk meg elsősorban a tanulmányút keretében.

(Az eseményre csak délután csatlakoztunk, az étkezéseket és a szállást nem Budapesten vettük igénybe, az utazás önköltségen történt, tehát a támogatás terhére pest megyében nem számolunk el költségeket.)

Megszakítás