Storyboardthat – Történetek illusztrálása

Az oktatást segítő applikációk és programok jelentős hányada előfizetést igényel, viszont a fizetést megelőzően ingyenes próbaidőszakot biztosítanak az érdeklődőknek.

A storytelling módszere alkalmas arra, hogy történeteket meséljünk el. A mesélés szinte egyidős az emberiséggel, viszont módszerként megnevezést az utóbbi években kapott. Több online programot találhatunk az interneten, amelyekkel rajztudás vagy profibb hozzáértést igénylő grafikai program nélkül készíthetünk el képes történeteket.

Hogyan alkalmazható ez az oktatásban, a távoktatásban?

Tipp: A diákoknak e-mailen keresztül el lehet küldeni egy mesét, történetet, novellát, feladatként pedig feladni, hogy kétszeri elolvasás után, készítsenek hozzá három elemből álló illusztrációt, amit letöltve továbbítani tudnak a tanáruknak. Az elkészített képeket nézve megtudható, ki mennyit értett meg a szövegből, vagy melyik volt a kedvenc része, hiszen vélhetően erről készíti majd a mini képregényét.

A https://www.storyboardthat.com/ weboldal ehhez nyújt segítséget. Angol nyelven elérhető, ami okozhat nehézséget viszont így alkalmas nyelvtanulásra is, és alap angol szókinccsel érthető az oldal.

E-mail címmel való regisztrálás után 14 napig ingyenesen használható a sztori készítő felület, a háttértől a szereplőkön át a szövegbuborékig minden megtalálható, történetet és kreativitást kell hozzáadni. Regisztráció után a ,,create a Storyboard” gombra kattintva kezdődhet az illusztráció készítés.

Az oldalon ehhez hasonló képeket lehet alkotni, a példa történelmi témájú, a felület használata jobban illeszkedik egy meglévő történet kiegészítéséhez.

Megszakítás