Médiaműveltség – Könyvajánló a projekt partnereknek

Az internethasználati szokásokat és médiaműveltség kérdéskörét a projekt téma alaposabb megismerése érdekében a partnerek is mélyítették a tudásukat, hogy aktívan részt tudjanak venni a megbeszéléseken, műhelymunkákon és az önkénteseiknek, ifjúsági munkásaiknak is átadhassák az összegyűjtött ismereteket. A kiválasztott könyvek online is elérhetőek.

Az ajánlott könyv W. James Potter Médiaműveltség című műve.

,, Miért szükséges nagyobb médiaműveltségre szert tennünk?

Az első kihívás, amellyel mindannyian szembesülünk, amikor új ismeretanyaggal találkozunk, az a motiváció. Azt kérdezzük magunktól: miért tegyek én annyi erőfeszítést, hogy mindezt elsajátítsam? Megéri nekem a fáradságot mindezt a megtanulni?
Az első válaszaink ezekre a kérdésekre minden bizonnyal arra vezetnek bennünket, hogy a médiaműveltségünk bővítése nem éri meg a fáradságot, mivel már jól ismerjük a médiát. Számtalan weboldalt, alkalmazást, énekest és hírességet ismerünk. Képesek vagyunk hozzáférni a szórakoztató és információs média széles tárházához, miért kellene még többet tudnunk a médiáról? Ez a könyv meg fogja mutatni a választ erre a kérdésre. Betekintést enged a médiával kapcsolatosan olyan kulcsfontosságú dolgokba, amelyek folytán látókörünkbe kerülnek a médiával kapcsolatos eddig ismeretlen területek is. Kiszélesedő látóköre révén pedig az olvasó még szorosabb irányítás alá veheti a saját médiaterhelését, és így több értékes információt szűrhet le a médiaüzenetekből.”

A könyv folytatása elérhető ezen a linken: potter_mediamuveltseg

 

Megszakítás