Hollósi Szabolcs: Az önismeret és a viselkedési alkalmazkodóképesség fejlesztése a sportban

DISC profilok és kapcsolódó programok fejlesztik az önismeretet, amely az edzői és sportolói teljesítményt is új szintre emelik. Segítenek az élre törni, és ott is maradni. Segítenek fejleszteni az alkalmazkodóképességedet, az érzelmi intelligenciádat, és jobban megérted, hogy miként aknázhatod ki a benned rejlő potenciált önállóan és másokkal együttműködésben is. Az Athlete Assessments DISC profiljai fél évszázados múlttal rendelkező módszertant használnak, amelyet a világon egyedülállóan lefordítottunk a sport nyelvére.

Edző és edző, testnevelő és testnevelő között a különbséget az jelenti, hogy mennyire képes folyamatosan tanulni és alkalmazni a legjobb módszereket, megoldásokat a sportolói, diákjai és saját maga fejlődése érdekében. Az edzői DISC profil segít abban, hogy kihozd magadból a maximumot, és olyan kiváló edzővé, testnevelővé válj, aki képes a sportolóit, diákjait egyénileg is kezelni. Ehhez a kulcs az önismeret fejlesztése, és a sportolóid, diákjaid minél jobb megértése.

Büszkék vagyunk rá, hogy a Kell Egy Csapat Élmény Kft. cégünkkel Magyarországon az angol mellett magyar nyelven is elérhetővé tettük a világ egyetlen, sport nyelven készült DISC viselkedési profil felmérési eszközeit, és az ezekre alapozott mentális állóképesség fejlesztési programot az Athlete Assessments kizárólagos magyarországi partnereként. A módszert Bo Hanson háromszoros olimpiai bronzérmes evezős fejlesztette ki 2007-ben.

https://youtu.be/LHFoaa6diUQ

Célok

Edzők, testnevelők továbbképzése

  • azonosítani tudod az edzői/testnevelői stílusodat, preferenciáidat, erősségeidet, korlátozó tényezőidet,
  • jobban megérted, hogy viselkedési stílusod milyen hatással van a sportolóidra/diákjaidra és az edzői stáb/tantestület tagjaira,
  • megtanulhatod, hogy miként fejlesztheted alkalmazkodóképességedet, kommunikációdat az interakcióid során, közös nyelvet alakíthatsz ki sportolóiddal a DISC segítségével, amellyel sokkal motiváltabban vesznek részt a sporttevékenységekben is,
  • őszinte visszajelzéseket kérhetsz sportolóidtól, kollégáktól, diákoktól, szülőktől, másoktól, akiknek számítasz a véleményére (korlátlan számban, 1 évre szóló, 360 fokos értékelés lehetősége),
  • sikeresebben kiaknázhatod a benned és a sportolóidban/diákjaidban lévő potenciált.

Sportolók/diákok önismeretének fejlesztése

  • a sportolói tudatossághoz alapvető fontosságú, hogy megértsd, hogyan és miért viselkedsz úgy, ahogy,
  • azonosíthatod a viselkedési stílusodhoz legjobban illeszkedő sportágat, és azon belüli szerepet,
  • kialakíthatod azt a viselkedési formát, amivel a legjobb eredményeket tudod elérni,
  • megtalálod a módját, hogy miként építs a meglévő erősségeidre,
  • azonosítani tudod a korlátozó viselkedéseidet, és előre léphetsz ezekben,
  • fejleszteni tudod a kapcsolatodat és kommunikációdat az edzőiddel/testnevelőiddel és a csapattársaiddal/diáktársaiddal,
  • őszinte visszajelzéseket kérhetsz azoktól, kiknek számítasz a véleményére (korlátlan számban, 1 évre szóló, 360 fokos értékelés lehetősége).

A megoldás szakmai tartalma

  • A programunk alapját a 16 éves kor felett ajánlott edzői és sportolói DISC riportok adják (44 oldalas riport az alábbi tartalommal: általános viselkedési jellemzők, erősségek, motivációs szükségletek, ideális sport környezet, viselkedés stresszhelyzetben, kommunikációs tanácsok, fejlődési lehetőségek, természetes és felvett profil grafikus bemutatása, DISC alkategóriák jellemzői, használati útmutató, megfigyelők értékelései).
  • Edzői/testnevelő továbbképzéseket (alapszintű, emelt szintű) szervezünk a módszer megismerése, elsajátítása céljából, amely növeli az önismeretet és a viselkedési alkalmazkodóképességet is, fejleszti a kommunikációs és motivációs eszköztárat.
  • A sportolókkal, diákokkal önismereti, társas ismereti workshopokat, csapatépítő programokat szervezünk (16 éves kor alatt a hivatalos tesztek nélkül is alkalmazható a módszer különböző közös feladatok, kártyajátékok, szituációs játékok segítségével).
  • Folyamatos szakmai támogatást nyújtunk (tanácsadás, monitoring és értékelési találkozók, konzultációk, szakmai módszertani anyagok, cikkek rendelkezésre bocsátása) a módszer sikeres alkalmazásához.

Hollósi Szabolcs vagyok 25 éves szakmai tapasztalattal rendelkező szociológus, coach, tréner, viselkedési stílus tanácsadó, munkavállalói és sportolói élményfejlesztő. A Kell Egy Csapat Élmény Kft. tulajdonosa és ügyvezetője, az ausztrál Athlete Assessments kizárólagos magyarországi partnere. 22 évig aktív labdarúgó voltam amatőr szinten (NB3-megyei 3). 2008-2014 között az Arborétum Herény SE elnökeként tevékenykedtem (sakk, teke, labdarúgó szakosztályok), és 1 évig vezettem az MLSZ Vas Megyei Versenybizottságát is. Szakmai ismereteimet a Barcelona Innovation Hub „Certificate in psychology for high performance sport – A versenysport pszichológiája” kurzusán bővítettem.

Kell Egy Csapat Élmény Kft.

E-mail: hollosisz@kecselmeny.hu

Mobil: +36 30 2277559

Web: www.sportsdiscourses.com

Blog:  https://sportsdiscourses.blog.hu/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/hollosiszabolcs/

 

További információ a Sport.Youth.Inclusion projektről a https://www.throughsport.eu/hu/kezdolap/ weboldalon található.

Megszakítás