XVI. Műhelymunka

Jelen műhelymunka speciális a projekt műhelymunkái közt. A műhelymunka első felében közösen néztünk meg egy filmet. A választott alkotás magyar film, 2018-ból, Remélem legközelebb sikerül meghalnod 🙂 címmel. A film témája az online zaklatás a tinédzserek körében. A választás azért erre a filmre esett, mivel betekintést nyerhet a néző a fiatal korosztály internethasználati szokásaiba és a cyber bullyingot konkrét, mégis fiktív eseményeken keresztül lehet vizsgálni. 

A film megtekintése után a foglalkozás vezetője vitára invitálta a résztvevőket. A vita során érintették mindkét fél (zaklató és zaklatott) karakterét, keresték a miérteket, és, hogy miképpen lehet felismerni azokat a jeleket, amelyek a zaklatásra utalnak. A vita módszere alkalmas arra, hogy a résztvevők fejlesszék a kommunikációs készségüket és az érvelési technikájukat.

A műhelymunka résztvevői a közös munka során belehelyezkedhettek a szerepekbe és ezáltal jobban megértették, miért fontos az internetes és az offline zaklatás ellen is küzdeni.

Megszakítás