Az állatvilág felfedezése a Fővárosi Állat és Növénykertben

Az Erzsébet Családok Átmeneti Otthonával csütörtökön délután ellátogattunk a Fővárosi Állat – és Növénykertbe. A kirándulást nagy izgalom előzte meg, a gyerekek lapozgatták a Föld állatairól szóló mese és tudományos könyveiket.

A Nyiss ki egy könyvet, nyisd ki a világot projekt foglalkozásain az állatmesék, mint a gyerekekhez közel álló történetek és élőlények, előkerültek már az év során, így adott volt az ötlet, hogy nézzük meg élőben is, hogy néznek ki azok az állatok, amelyek nem élnek természetesen közegben hazánkban. Erre az állatkert nyújt remek lehetőséget, ahol tisztázódott is, melyik a zebra és melyik a zsiráf.

 

Délután 13 órakor gyülekeztünk az otthonnál, majd közösen utaztunk a Városligetbe. A bejáratnál a gyerekek kaptak egy rajzos térképet a helyszínről, így gyakoroltuk a tájékozódást is. A csapat együtt haladt végig, néha váltunk csak szét, például amikor a kígyók házához értünk, volt, aki félt ezektől a pikkelyes hüllőktől.

A Szavanna állatai nagy benyomást tettek a kicsikre, az esőerdőnek berendezett házban el is tévedtünk, de a végén sikerült megtalálnunk a krokodilt.

A két és fél órás kirándulást követő távozás előtt kívántunk valamit az aranyhalakkal teli tónál.

Megszakítás