Sport.Youth.Inclusion – A magyar szakértői csapat

A Covid-19 járvány okozta hosszú kényszerpihenő alatt a projekt megvalósítói, hazai csapata, valamint a partnerszervezetek az online térben tartották meg meetingjeiket, de ez sem volt akadály abban, hogy a projekt ,,jó gyakorlat bemutató” felhívására jelentkezzenek hazai szakértők. A kiválasztás után zoom meeting keretein belül ismerkedtek meg egymással a csapattagok. Természetesen a személyes találkozó pezsgését nem tudja helyettesíteni a képernyőn látott arc, így mindenki várta, hogy személyesen is találkozhasson a többiekkel. A hazai szakértői találkozón nem minden gyakorlatgazda tudott részt venni.

Erre a napra július 30-án került sor, ahol egy fél napos találkozóra invitálta az egyesület a gyakorlat megvalósítókat. A programnak Budapesten, a Holiday Beach Budapest Hotel adott otthont.

A bemutatkozást követően játékos feladatokkal közelítettek a trainerek a témához; a sport általi neveléshez, amelyről tanulságos vita zajlott le a gyakorlatokat követően. A projektben résztvevők bemutatóval és kiselőadással készültek, amelyből behatóbban lehet megismerni a szakmai hátterüket és a szakterületüket, valamint a gyakorlatról is szót ejtettek, amellyel jelentkeztek a felhívásra. A csoport tevékenységét tekintve többrétű. más-más területekről érkeztek, így az egymástól való tanulás és a tudás bővítése adott a résztvevők számára.

A találkozó vacsorával zárult, ahol a formális keretek közül kilépve tovább folyhatott a diskurzus a sportról, ifjúságügyről és a jövőbeli tervekről.

 

                                                                                               

Megszakítás