Az Európai Sport Hete

Az első Európai Sporthétre 2015 szeptemberében került sor, amelynek hivatalos megnyitóját Brüsszelben tartották. 2017-től a hetet szeptember 23-30. között ünneplik Európa-szerte.

A Sport Európai Hete célja a sport és a testmozgás népszerűsítése Európa-szerte nemzeti, regionális és helyi szinten. Az uniós tagállamok és a partnerországok számos tevékenységgel és rendezvénnyel vesznek részt Európa-szerte, amelyek mindenki számára vonzó témákat népszerűsítenek, és arra ösztönzik az embereket, hogy legyenek aktívak (#BeActive). 2017-től kezdve az EWOS időpontjai egységesek, és az Európai Sporthétre szeptember 23. és 30. között kerül sor.

A Hét mindenki számára elérhető, kortól, háttértől vagy fittségi szinttől függetlenül. Az alulról jövő kezdeményezésekre összpontosítva célja, hogy az európaiakat arra ösztönözze, hogy a #BeActive kampány során egész évben, de különösen a kampány ideje alatt rendszeresebben és többet mozogjanak. Az Európai Sporthét négy fókusznap köré szerveződött: Oktatás, Környezetvédelem, Munkahely, Szabadtér, Sportklubok és fitneszközpontok.

A partnerek a sport hetén tartott foglalkozásaik alatt ismertették a kezdeményezést önkénteseik körében.

 

Megszakítás