Vektor Konferencia 2021 – előkészületek

Az idei évben is megrendezésre kerül az elmúlt évek egyik sikeres programja: a Vektor Konferencia

Az EFOP-5.2.2-17-2017-00051 projekt lezárása után is együttműködnek a partnerszervezetek, a szakmai programok megvalósítása, a fejlődés és a tapasztalatcsere céljából. A Jókai Mór Diákkör, a Máréfalvi Rozetta Ifjúsági Egyesület, a Vajdasági Ifjúsági Fórum és a Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetsége térségükből delegálnak fiatal résztvevőket a konferenciára és projekt koordinátoraik a szervezési feladatokban is aktívan részt vesznek.

A felelősségi köröket leosztották egymást közt; a konferencia esti és szabadidős programjait a Vajdasági Ifjúsági Fórum és Takács Péter szervezi, a logisztikáért és időmenedzsmentért a Jókai Mór Diákkör Reczai Lilla vezetésével, a résztvevők regisztrálásáért és informálásáért a Kárpátaljai Magyar Diákok és Kutatók Szövetsége és koordinátoruk Lőrinc Ingrid lesz a felelős. A helyszín előkészítése és a szakmai előadókkal való kommunikáció a Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület és a Máréfalvi Rozetta Ifjúsági Egyesület segítője Fülöp Edina közös feladata, miután a partnerekkel együttműködve kiválasztják a meghívni kívánt szakembereket. A megállapodást követően megkezdik az egyeztetést a szakemberekkel, akik informatív és interaktív workshopokat és előadásokat tartanak a fiatal résztvevőknek.

Az idei tábor témaköre a „Média világa”. Az elmúlt években a médiatudatosság és digitális műveltség felértékelődött a nagy arányban elterjedő digitális eszközök és fiatalok által használt applikációk kapcsán, ennek okán döntöttek a szervezők a téma mellett. Kiemelten jelenik majd meg a közösségi média és a média által létrehozott termékek, valamint azok hatása a fiatalokra (influenszerek, reklámok, kihívások, vírus videók), továbbá az internetes zaklatás felismerése, megelőzése és lehetséges ellenlépései.

A jelentkezési felület hamarosan megnyílik. Várjuk az érdeklődő fiatalok jelentkezését. Ne hagyd ki, ha plusz tudást és új ismeretségeket keresel!

Megszakítás