Cakkum Pakk Műhely foglalkozás

Második foglalkozásunk alkalmával, a fókusz a csapatban való közös munkán volt, amelynek fejlesztése segíti a tanórákon való együttműködést.

Az első feladatuk nagyon egyszerűnek tűnhet: számoljanak el 15-ig közösen, de nem volt mindegy, hogyan. A szabály az volt, hogy nem haladhatnak sorban, ha egyszerre mondták ki ugyan azt a számot, akkor elölről kellett kezdeniük és mindenkinek legalább egyszer ki kellett mondani egy számot. Rengetegszer próbálkoztak, de végül ügyesen megoldották a feladatot csapatként egy közösen kialakított stratégia mentén.

A második feladat szintén a csapatmunka fejlesztésére irányult. Párokba álltak, a páros egyik tagjának bekötöttük a szemét, a másik tag viszont mindent látott. A párok kaptak 12 darab kockacukrot, amelyből közösen kellett egy tornyot építeniük úgy, hogy a bekötött szemű félnek kellett a tornyot egy kézzel úgy felépítenie, hogy közben a másik fél szavakkal irányította őt.

A párok mindkét tagja kipróbálhatta magát mindkét szerepben. 3-4 gyakorló kör után egy verseny következett, amelyben a párok megmérkőzhettek egymással. Alkalmunk végén erről a feladatról beszélgettünk egy reflexiós körben, ahol mindenkinek meg kellett fogalmaznia, hogy miképpen érezte magát a különböző szerepekben.

A résztvevők gyerekek sokat tanultak egymástól.

A projektet az Európai Szolidaritási Testület támogatja.

Megszakítás