VII. Angyalbörze

„Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni.”

Márai Sándor

A karácsonyi ünnepet megelőzően, a decemberi hónap és programokkal teli év lezárásaként a Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület utolsó eseménye immáron hat éve az Angyalbörze program.

2022-ben hetedik alkalommal kerestük az ajándékozókat, hogy valóra tudják váltani egy-egy lakó kívánságát. A Lámpás 92 Alapítvánnyal évek óta sikeresen fenntartott együttműködés keretében, az átmeneti otthonaikban és lakóotthonaikban élő családoknak és fogyatékossággal élő felnőtteknek szól az Angyalbörze esemény.

A rendezvény célja, hogy személyes kapcsolatot alakítson ki ajándékozó és ajándékozott között, ezzel plusz értéket létrehozva, egy kézfogás, néhány kedves szó és beszélgetés formájában.

Az idei évben a rendezvénynek a Budapesti Operett Színház biztosított helyszínt. Az estét Kiss B. Attila, az Operett Színház főigazgatója nyitotta meg, üdvözölte a vendégeket és a művészet összekötő erejét, valamint az egymás felé fordulás, a kapcsolatok és a közösség fontosságát hangsúlyozta, majd kifejezte abbéli reményeit, hogy az alapítvány lakóit köszöntheti még a színház falain belül. Ezt követően Vizy Márton, előadóművész mondott köszöntőt, majd bemutatta egyik saját szerzeményét, zongora kísérettel.

Az alapítvány házaiban is élnek alkotók, költők és festők, akik elhozták festményeiket és verseiket, hogy növeljék a karácsonyi készülődés hangulatát. Az előadásokat követően a Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület elnöke, Nedeczky Lilla megnyitotta az est talán leginkább várt részét, az ajándékozást.

         

Az alapítvány lakói örömmel bontogatták ajándékaikat és átadták az általuk készített, újrahasznosított, üveg karácsonyfadíszt ajándékozóik számára.

Az est hátralévő részében a jelenlévők kipróbálhattak egy kézműves technikát, amely szerves része a Lámpás 92 Alapítvány műhelymunkájának. A kötetlen beszélgetés során lehetőség nyílt jobban megismerni a társaságot és az alapítvány tevékenységeit.

                

Az ajándékokat és a személyes jelenlétet szeretnénk megköszönni a Kromat Kft.-nek és vezetőinek, illetve azoknak a magánszemélyeknek, akik évek óta részesei a már hagyománynak nevezhető Angyalbörze rendezvénynek.

Az alapítvány munkatársainak köszönjük a támogatást és a lakóknak a társaságot, amellyel emelték az este hangulatát.

A karácsonyi jótékonysági programsorozat következő állomása a Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület és a Kromat Kft. közös adományozó körútja, melynek során négy budapesti átmeneti otthont látogatnak meg, tartós élelmiszer és ruha adományokat juttatnak el az ott élő lakók számára.

Megszakítás