Educate through Sport projekt – 2022-3-HU01-KA153-YOU-000098750

Április 15-23 között Velencén az Ifjúsági Táborban tartottuk Educate through Sport című trainingünket.

A programra 28 résztvevő érkezett 7 szervezettől, 4 fő Portugáliából, 4 fő Spanyolországból, 4 fő Belgiumból, 4 fő Magyarországról, 4 fő Cyprusról, 4 fő Görögországból, 4 fő Olaszországból.

Az első napon a projekt célját a program felépítését mutatta be az egyesület egyik munkatársa, ezt követően a közösséget formáló csapatépítő játékok következtek. A délután folyamán a sport különböző felhasználhatósága az ifjúsági munka területén volt a kiemelt téma, valamint a sport általi nevelés elméleti tudásanyagával ismerkedtek meg a résztvevők.

A második napon a sport általi nevelés módszertanát használó gyakorlatokat sajátítottak el.

A harmadik napon folytattuk a jó gyakorlatok megosztását, majd délután a sport és az élethosszig tartó tanulás és a sport által elsajátítható kompetenciákhoz kapcsolódó interaktív workshopon vettek részt.

A negyedik napon a training és workshop tervezés elméleti alapjai álltak a középpontban, a délután folyamán csoportmunka keretein belül csoportonként terveztek gyakorlatokat.

     

Az ötödik napon a sport által átadható értékeket és a tevékenységek gyakorlati tervezését tanulták meg a résztvevők.

A hatodik napon a tervezett mozgásos tevékenységeket tesztelték le beosztás alapján a csoportok, ahol lehetőségük nyílt egymás gyakorlatainak kipróbálására és véleményezésére is. 

A hetedik napon délelőtt a Zöldliget Magyar-Angol Kétnyelvű Baptista Általános Iskolából érkezett két osztály, akik a testnevelés óra keretében másfél órát voltak a nemzetközi csapattal, akik az általuk tervezett gyakorlatokat vezették le a diákok számára. Délután kirándulást terveztünk Siófokra, a feltöltődés céljából, ahol a szabadidő mellett naplemente jóga és pizzaparty várta a résztvevőket.

 

A nyolcadik nap fő témái az értékelés és a jövőbeli tervezés voltak, valamint megismerték az Erasmus+ által nyújtott lehetőségeket és az este folyamán a Youthpassokat is átvették.

A kilencedik napon a reggeli után a résztvevők elhagyták a helyszínt.

A második napon alakítottunk értékelő csoportokat, akik minden nap végén összeültek és különböző segédanyagokkal értékelték a napi tevékenységüket és a fejlődésüket.

Négy este az egyes nemzetiségek vezették az esti programot és bemutatták a kultúrájukat és országukat kvízek és ételek segítségével, egy este NGO marketet szerveztünk, ahol bemutatták az egyesületüket, ahol önkénteskednek vagy dolgoznak.

 

Megszakítás