Reconnect through the power of nature – 2022-3-HU01-KA152-YOU-000098713

Május 1-9. között tartottuk meg Reconnect through the power of nature című ifjúsági csere programunkat Visegrádon.

A programra 5 országból érkeztek a fiatalok; Spanyolországból, Ciprusról, Csehországból, Görögországból és Magyarországról.

A résztvevők május 1-én érkeztek és busszal a programot támogató kísérővel együtt érkeztek a helyszínre. A facilitátor és az asszisztense korábban a helyszínre érkeztek, és előkészítették a közösségi teret és elkészítették a beosztást a faházakhoz. 

Az érkező napon az első estén a résztvevők megismerték a helyszínt, vacsora után a facilitátor rövid biztonsági eligazítást tartott a helyszínnel kapcsolatban és ismerkedő játékokat szerveztünk. 

A második napon bemutattuk a projektet, a hét programjait és csapatépítő gyakorlatokat tartottunk, majd a délután folyamán mentális egészség workshopon vettek részt a fiatalok. 

A harmadik napon a változások és a kételyek, valamint az ehhez kapcsolódó stressz kezelési módok és eszközök álltak a középpontban. A napot öngondoskodó workshoppal zártuk, ahol több állomáson különböző kreatív tevékenységeket próbáltak ki a résztvevők. 

A negyedik napon a szokásokat fedtük fel és a jövőbeli változásokat térképeztük fel. Délután a természet volt a workshopok helyszíne, különböző csoportfeladatok során kerültek közelebb önmagukhoz a résztvevők.

Az ötödik napra túrát szerveztünk a Visegrádi várba.

A hatodik napon a délelőtt a tudatos táplálkozás elméleti workshoppal és gyógynövény ismerettel telt, amelyet egy szakember vezetett.

A hetedik napon a résztvevők kaptak lehetőséget, hogy workshopot vezessenek. Az értékelések alapján a résztvevői workshopok népszerűek voltak. A nap második felében az Erasmus+ általi lehetőségekről és a youthpassról volt szó.

A napot értékelő hálakörrel zártuk.

A nyolcadik napon a résztvevők elhagyták a szállást.

A program során a nemzetközi esteken bemutatták egymásnak az egyesületeiket és a saját országuk kultúráját.

A projektet az Erasmus+ támogatta.

 

Megszakítás