Cakkum Pakk Műhely foglalkozás

Az első feladatban egy 4×5-ös kisebb téglalapokból kirakott pályán kellett keresztül jutniuk a gyerekeknek úgy, hogy nem tudták, hova léphetnek, azt egy társuk mondta meg, bizonyos szabályok alapján.

A feladatban csapatként kellett dolgozniuk, figyelni egymást, hogy ki hova lépett és hova léphetett. Kipróbálhatták magukat az instruktori szerepben és pályát is rajzolhattak. Nagyon ügyesen megoldották a nehezebbnél nehezebb útvonalakat.

Ezt követően origamiztunk. Az általuk kiválasztott papír belsejébe bele írhatták a kívánságaikat, majd ezután ebből darut hajtogattunk. Ez szimboblizálta a vágyaik beteljesülését. A hajtogatás kezdeti nehézségein túllendülve, mindenki sikeresen végrehajtotta a feladatot, majd közösen megfestettek egy élőhelyet a madaraknak és ráhelyezték azokat a papírra. Beszélgettünk arról, hogy ki miért azt az élőhelyet rajzolta.

A végén egy kis rágcsálnivaló elfogyasztása közben, körben ülve mindenki elmondhatta, hogy hogyan érezte magát a foglalkozások alatt, melyik feladatok/alkalmak tetszettek a legjobban és azt is, hogy milyen érzést, gondolatot visz magával, amelyek a találkozók alatt megfogalmazódott benne vagy a legjobban megragadt az emlékezetében.

A projektet az Európai Szolidaritási Testület támogatja.

Megszakítás